Thursday, December 25, 2008

apa aku dapat/buat tahun 2008.

apa aku dapat/buat tahun 2008.

01- buat anak
02- dapat anak
03- bagi nama anak
04- tepuk anak, kan abah dah cakap jangan!
05- tukar tayar kereta jam 12.30 malam.
06- drive 16 jam dengan tidur 30 minit setiap 6 jam
07- beli tanah...hahaha..brader brader punya idea.
08- beli kemera...kan tengah musim
09- beli badminton master..kan tengah musim
10- tengok babi hutan, besar macam kambing.
11- tengok pemandu kereta macam babi.
12- masok trek pasir gudang...sial...mengarot.
13- masak makaroni.
14- makan steak bikin sendiri, kambing mat.
15- muntah tengok taik budak...
16- muntah dengan bau taik budak...
17- meluat tengok budak budak blind comformist
18- beli mag vertical...climber sangat
19- setup own label.
20- setup own bizniz.
21- beli insuran kereta sama kawan kawan. tapi takda hadiah. hahaha
22- vegan 5 hari.
23- makan kambing bakar.
24- buat akekah.
25- pergi wedding makan banyak.
26- banyak kali pergi tesko.
27- banyak kali pergi giant,
28- tukar timing belt.
29- kosong kan tabung haji...
30- up lagi guna tahung haji istri.
31- tak beli baju raya.
32- settle kan rak bilik.
33- ada komputer.
34- beli meja komputer.
35- servis drill.
36- oh, drill kapasitor terbakar.
37- calarkan cd feveret anak aku, asik bukak tu aje, sing malam.
38- cuci kereta yang kotor,
39- cuci indoor kereta.
40- tanam cabai.
41- tanam serai.
42- aku ada blog.
43- aku dah ada website sindiri.
44- tapi belom ada content.
45- belajar php balik. untuk set wordpress.
46- terliur tengok site grinder, tapi mahal.
47- sokong ah beng.
48- aku tertengok naruto
49- aku jumpa pensel monochrome
50- beli kemera filem tapi tak jumpa bateri baru.
51- solomon aku patah.
52- beli light stand
53- asah pisau kat dapor.
54- pakai minyak masak bertolli.
55- minom kopi order order ni. jualan lansong. (bini aku)
56- pekena kopi sama anak.
57- tak penuh jugak tahun ni puasa aku. lapor...
58- keluar akaun 2 kwsp untuk bayar installment rumah.

Wednesday, December 24, 2008

30 sebab santa tak datang jb.

1- baju merah dia basah, hujankan ni ari.
2- rusa dia sejuk.
3- economy down, hadiah sikit.
4- santa tak suka obama, jadi dia protest.
5- rusa dia letih.
6- rusa dia bersalin.
7- rusa dia nani ambik.
8- termasuk anak rusa.
9- jadilah anak rusa nani.
10- tiada kena mengena dengan nani allen.
11- baju merah dia pakai rehearsal tak kering lagi, dryer rosak.
12- santa tengok astro je, leceh keluar rumah.
13- dia terbeli kereta hybrid. rusa merajuk
14- tanduk rusa belom polish.
15- dia lepak norway lama-lama.
16- santa lepak sama dc10, leftfield lepas tu bertekak. hahaha
17- dia overtake absynth
18- mc303 groovebox dia order baru sampai, lama betul.
19- dia boring, quasimidi dia rosak. hahaha.
20- dia start pakai bangle, reject society.
21- dia takde hadiah tahun ni, banyak beli stuff kat blacx seed record. au3 keramat, eh ireland.
22- dia teruja armari dia laju dari quadcore.
23- dia terbeli sneaker acupunture.
24- dia dengar tchaikovsky dekat dia punya The "Gabriel" turntable in C major
25- dia singgah kluang pekena kopi setesen, hadiah kena rembat.
26- dia boring orang asik ingat dia kolonel sander.
27- dia kena standby kat klcc.
28- dia dapat sponsor perodua, jadi ....
29- gps dia tak kaver malaysia.
30- dia addictive blogging, mana bleh tinggal.

add on update

31- santa pergi gig, ingatkan esuk rupanya minggu depan....flyers here hahahaha.

Tuesday, December 23, 2008

aku keliru!!! aku keliru!!!

sila dengar eudora, i confuse... (asyura?)
setelah mendengar redkedge ...pasukan emo.
(kaset paling sedih pernah aku dengar)...

(diatas hanya kenangan...hahahaha)

motif aku!!!...
kenapa separuh (?) follower dalam widget
aku ni adalah remaja
berpage kan warna asas berbelang belang
dan
bertulisan warna warni???



sakit kornea abang abang ni dik....

satu lagi...

jangan bawak budaya myspace boleh???...

last...

bila copy paste any information...

please credit origin sources.

ethically discorrect ; respect intellectual property.

else i might think it your's.

Monday, December 22, 2008

aku ulu! part 1.

aku selalu baca perkataan "dowh".
itu apa maksud?
macam mana nak guna?



kalau joho, budak kasik short form untuk "bodoh"
mana tau kalau sekarang lain penggunaan kosa kata.
letak dimana suka.
contoh nya :
1- eh pecal doh...rembat! rembat!
2- gua lapa doh, bakso berani?
3- ini Tag dog, bukan sebarang ee...

tapi aku rasa "dowh" yang sekarang macam lain je.

30 sebab aku nak salji kat pasir gudang!!!

(sempena krismas ni)
1- aku nak beli jaket yang ada fur kat kolar tu.
2- aku nak rasa cakap ada keluar asap dari mulut.
3- aku nak minum hot choc tambah marshmellow.
4- aku nak rasa salji yang dicairkan pas tu minum hot choc tambah marshmellow.
5- aku nak sangat main salji, gelungsur salji.
6- boleh beli oxbow.
7- aku boleh buat chimney dalam rumah aku.
8- kurang sikit panas kat pasir gudang ni.
9- padan muka kilang kilang krom kat sini.
10- padan muka mat motor tak boleh rempit.
11- boleh tengok budak drift dalam salji.
12- time tu aku ingat anjing pon dah kaler putih.
13- mungkin ada gandalf.
14- boleh minum ais kepal.
15- boleh baling baling ais kepal.
16- boleh tengok dubuk berkeliaran.
17- nanti salji melekat pada pokok, aku suka scene tu.
18- boleh rasa macam mana oshin time kecik. kena carik kayu api time salji.
19- budak budak johor boleh pakai baju tebal tanpa risau berpeluh kangkang.
20- biasa kan time salji orang cuti.
21- boleh bela jambang.
22- boleh pakai baju dalam yang overall tu.
23- alamak tayar kereta aku dah haus la...leceh la nak carik tayar salji.
tak jadik ah...

Sunday, December 21, 2008

muda dan merbahaya!!!

hahaha...
tajuk macam nak generate traffik sangat....

gini...salah satu minat aku adalah mengambik tau pasal
minat minat yang trendy dan tengah inn.
sampai hari ni aku maseh menyimpan niat ingin memiliki
sepasang kacamata ala ala nicole richie...hahaha

aku bebual sama kawan aku.
dia cakap sg teen tengah top buat body modification.
sg punya anak liar la.

tatoo tu pon dah normal, tak stand up la...
aku cuma tau pasal yang letak stud base tu.
internet suda. gugel sendiri.
kalau stud base tu, bole la ejas ikut hari atau event.
stud bole pusing pusing. cabot, pasang yang lain.

tapi ini yang lain...
kau tau tayam tak...
oke aku umur 30, some of my friend are sex maniac/addict,
aku panggil dorang ayam checker.
ayam hidup sampai dorang memang cek inn.
apa la life gitu. bahaya.

kalau orang kota tinggi buat tayam dari plastik beros gigi (info sahih),
kalau yang kaya dari tulang ikan yu. (info tak sahih)

yang budak budak ni,
install pakai silicone bead. (nanti aku wiki)
tapi kalau pakai kat forehead kan macam tanduk...
hahaha...
satanist la tu ...

jadi jangan terkejut kalau naik train...
ada budak muka cacat...
pergi gig...ada budak muka berbijik bijik....
hahaha.....CIQ baru dak bukak....


tak nak jumpa yang gitu.....
lepak buddha bar. tapi dah tutop...
hahaha..aku tau kau pergi situ...

Thursday, December 18, 2008

KLMJ : putus kawan...

ini ari aku rilek sikit, tenang tenang aja...
cadang aku ni ari nak settle kan website aku, banyak tu aku kena buat.
target launching 2009. sikit hari lagi.
aku tak tau mana aku dapat motif ni, tapi klmj ni aku tau dari din akar.
dari zine dia. yang kena cek kdn tu...hahaha.

dulu aku ada sorang kawan. oke. dia perempuan, aku lelaki.
aku ada la kawan kawan lain. tapi ni nak cerita pasal dia sahaja.
yang lain tu aku tak kesah sangat. tak pon cerita lain kali.
duduk satu kampong. membesar sama. sekolah pon sama.
part sekolah menengah aku biasa lah berbual dengan dia.
tapi tak akrab la...sebab jantina mungkin.
dan faktor mentaliti kekampongan.
ditakdirkan kami masuk ke U yang sama.
dia dengan cara dia, aku dengan cara aku.
tapi oleh kerna orang kampong,
jadi status kawan tu jadi tinggi sikit kot.
dia boleh cerita pasal life dia, dan sedikit hal hal peribadi.
aku pon makin rapatlah.
tapi as a best friend. at that time la.
nak di jadikan cerita, aku masa tu dah dapat nur...jalan aku sendiri.
aku dan ada self esteem. keyakinan, arah tuju dan etika kehidupan.
time pass by.
end study, few day before convo.
aku terserempak dengan dia.
aku dah lama tak jumpa. sibuk dengan studi lah konon.
aku nak berbual.
aku dengan member aku, 2 lelaki.
dia dengan member dia, 2 perempuan.
bila aku tegor, dia balas.
tapi ada sekidit perasaan berbeza.
dia gelisah. muka cuak.
part paling sial.
aku ceritalah pasal nak bawak balik stuff ke kampong.
dia suddenly reverse dan reverse sambil tarik tangan kawan dia.
meninggal kan aku dalam keadaan sedang bercakap.
aku keliru. apa dah jadi.
member aku pon tak paham situasi nya.

time esok lusanya aku dapat tau dari kawan aku yang lain.
dia malu nak kawan dengan aku.
dan dia wish aku jangan tegor dia lagi.

aku tekejut. aku tak tanya lagi kawan aku tu (kawan dia jugak).
respect her decision, move onn.
tapi bila aku ingatkan balik.
penampilan dia berubah, aku still.
dia makin "in", aku still.
kat kampong pon gitu.
dia jemput kawan kawan personnely time dia kawen.
tapi aku dia skip,
sebab rumah member aku yang lain tu selang 4 pintu dari rumah aku.
dan ada yang kena lalu depan rumah aku.
dan aku ada dikampong masa tu.
hahaha...lantak kau la.
wish yu hepi.
dan aku tak rasa lost pon kawan aku. sebab dia not worth it.
klmj for today.


(post paling sial aku pernah publish)
aku rasa macam nak delete entry nih.

Wednesday, December 17, 2008

rip off!!!

aku tak tau orang lain.
tapi kalau kasut bata badminton master yang sebelom ni
aku beli pon dalam rm12. tetapi oleh kerna merketing dan
business strategi telah di markup menjadi rm29.90.

apa yang di update :

1- website maju sikit.
2- ada peraduan total prized rm7000...dah habis tarikh.
3- rebranding retrostyle.

yang aku boring adalah part harganya!!!
rm12 tu aku beli 3 bulan lepas.

aku tak salah kan orang yg re-design guna badminton master.
tapi aku salahkan bata yang markup lebih.

30 sebab aku keliru hasil pemikiran aku.

1- aku buat site untuk kerjaya aku tapi tadi site lawak.
2- bini aku yang kata ~ lawak biawak content nya.
3- tapi aku pon rasa macam tu.
4- elok tulis tentang bio - dah jadi macam perbualan pulak.
5- elok tulis tentang FAQ - dah jadi macam customer nak carik gadoh.
6- elok tulis pasal sampling - dah jadi macam syok sendiri
7- elok tulis apasal kontak dah jadik macam pantun jemputan kawen pulak.
8- tapi susah jugak nak setting wordpress ni.
9- aku nak pakai theme free download - tak kena dengan konsep la pulak.
10- aku nak ejas sendiri - anak aku asik kacau je.
11- elok nak pikir projek teringat nak pasal bernina pulak...
12- aku punya projek asal lain.
13- setting wordpress ni kena tau php ke?
14- lagi senang kalau guna blog aje.
15- editorial sangat la aku ni.
16- tapi baru lagi ni...takda kesedaran ramai lagi.
17- konsep mudah pengguna.
18- nasib baik hosting reply laju.
19- aku asik salah je setting php ni.
20- tapi kawan sekufu aku yang lain belom tau ni.
21- kalau dengar peniaga lain marah ni.
22- ala ala kacau market.
23- tapi dorang mentaliti keduitan.
24- aku fokus on suviving je.
25- pengalaman dah 2 tahun, oke la agaknya.
26- modal pon dah banyak keluar.
27- moga moga aku dapat beli d2X sekenhen bulan 1 nanti. direct from japan.
28- tapi macam bagos bagos la pulak,
29- aku jalan 6 projek serentak.
30- pitam aku.

Monday, December 15, 2008

apa password aku???

aku dah lupa...
rrrrrrrrrrrrrrrrrr
sakit kepala...........
aaaaaaaaaaaaaa...

Sunday, December 14, 2008

agree to disagree!!!

idea asal dari sueannajoe dari post ini

mentaliti aku di dunia sebenar.
konsep peradaban, agama dan kosmologi dan sosiologi.

1- i am not pagan or atheis. (tapi aku suka pagan winter)
2- i have my own belief and faith and understanding practicality
3- i have my own view on race and religiosity.
4- sociology behavior by "agree to disagree" and "mutual respect"
5- acceptance as is.
6- be ignorant or moralist, yet perfectionist.

life too short to journey. just walk as you can.

lagi dari siaran normal aku.

aku takde astro...
tak dapat tengok mawi kahwen...
hahaha...
tapi semalam aku tengok cerita Swing Girl.
siaran dari singapur...
saluran Arts Central...
rupanya filim ni rilis 2004.
menang banyak award pulak tu...
menjadi bualan anak jepon tahun 2004 di wilayah yamagata.
(aku agak aje)

seperti yang pertama minggu lepas.
ulasan aku ...
kalau kau ada point, kau boleh sambong...

1- memang betul la budak sekolah jepon pakai skirt gitu...
2- uniform macam kelasi pon ada, kelasi perempuan. (not sexism statement oke)
3- jap home kan > dining = living hall.
4- they dont invite people to sleep inn. go rental yourself.
5- budak sekolah dorang lagi liar dari zaman aku sekolah
6- budak sekolah macam senang buat part time kat conv store.
7- aku nak beli basikal yang sama la macam dorang...seken sini dalam rm150..oke ke?
8- dia punya junk yard macam segambut.
9- dress shinjuku tapi hati macam mat rock lestari/sofea/syj
10- first time aku tengok babi hutan terbang.

oooop...nak ejas server kejap...nanti aku update lagi.

11- part babi hutan terbang tu scene paling gila. dalam 3 minit of tragis.
12- aku rasa semua filem jepon memaparkan sikap mentaliti yang melampau.
13- ada diselit unsur unsur naruto. part awek lari macam sial.
14- sebelah pasaraya besar ada sawah padi. gila scene.
15- kart conv store - tester food akan teros beli...ye ke?
16- kat celah kampong ada kedai Yamaha jual instrumen mahal mahal.
17- dia punya sungai boleh buat port lepak lepak.
18- boleh baring atas rumput kat mana mana.
19- dia punya temple - sunyi semacam je.
20- filim ni takde mat drift.

Thursday, December 11, 2008

dilinja : pasir gudang!!!

hahaha...ini mimpi aku...
kalau aku nak cerita pasal mimpi....
dilinja publik showcase...mc dynamit included
crowd 15 orang...
semua anak melayu...
hahaha....
sapa nak joint mimpi aku....

Ingrief : grindcore nih...

takde kena mengena dengan band tu
walaupon 7in dorang jadi 3 minggu playlist kau.
google sendiri...

aku ingrief sebab kawan aku yang aku anggap macam
adik beradik level blood, cuma dia perempuan je...
oh...dia misscarriage...on the 2nd month.
tulah..jangan pindah rumah...eh...
angkat barang... hired mover services kan boleh....
laki dia pon pemalas...kesian kau dapat laki macam tu.
kau lepak rumah eh...rilek rilek...
lain waktu, main lagi, cuba lagi, buat yang lain.
alfatihah...eh ruh belum masuk rasanya...

Wednesday, December 10, 2008

ignorant nya aku;

lanjutan dari reply
"
Blogger *Sarah is the One said...

sejak rafiah salim dah diganti naib canselor baru jantina lain

"
dari post dibawah ni.

ini politikal ni.
ada masalah peribadi ke atau honorary statuary.
jawatan VC tu. bukan kecik kecik.
google sendiri untuk pemahaman peribadi.
aku lost in click.

apa apa hal pun untuk informasi...
deputy dean aku dulu pun panggil aku dengan nickname aku....
itu jam mirc tengah musim. (circa 1996-1997)
teros drop queing user main telnet telecafe...
(screen hitam, wording hijau...os unix kot...aku tak ingat...
ada register tapi semua nak test pekena...leceh la nak queue...
sapa ada pengalaman main benda ni kau boleh declare
dalam toilet sendiri yang kau among pioneer internet
dalam area housing estate kau sekarang)

sexism : the "in" topic.

sexism : apsal semua nak sebut pasal benda ni.
oke. bukan title ni. tapi topik semua pasal atau motif sexism.
letih aaa...
kau surf memana...
70% sexism.

Tuesday, December 9, 2008

30 sebab aku macam nak buat own site aaa.

1- boleh guna nama aku, atau nick of me since 18 till date.
2- boleh letak muka for the good positive sake.
3- untuk biznisss.
4- broad marketing, yeah broad sangat la tu.
5- tengah musim sekarang kan?
6- ala yang mudah mudah je.
7- letak offer template dari hosting free sample je.
8- lepas tu add-on blog cms
9- download wordpress, tweak sampai nosebleed.
10- motif prior - establish brandname
11- secondary - broad marketing/accessing offer
12- else - show off product/sampling end services
13- it is big biznezz - blind consumist
14- kommunikate - itu guna blog.
15- boleh add - on vlog.
16- hosting pon dah murah kan...affordable.



ini serius ni. jalan gelak.
yang penting...nama sendree ke nickname.
nama sendree ke nickname.
nama sendree ke nickname.
nama sendree ke nickname.
nama sendree ke nickname.
nama sendree ke nickname.
nama sendree ke nickname.

Monday, December 8, 2008

mencari Udon.

ini bukan anak jawa.
ahad malam tu ari aku ada tengok tv,
ala ala family value la.
oh, aku takda astro,
(oke aku accept aku kolot, lu kata la, gua tak declare.
kat pasar malam pun diaorang ada,
budak budak astro ni pon kadang kadang annoy jugak,
gua dah sound "sorry saya dah ada",
dia boleh reply "tambah satu lagi bang letak dalam bilik air",
gua balas "yang satu tu pon dah malas",
dia up reply "ada diskaun bang, untuk second decoder",
gua balas "takpelah, cukuplah",
dia kasik panas "takpun untuk ibu bapa kat kampung ke",
gua balas "sorry ek",
dia kasik panas lagi "abang suka tengok apa?"
aku rilek "saya suka porn, ada tak, kalau boleh remaja melayu"
dia slow down "oke oke bang")
eh mana tadi:
arts central sg,
ada cerita udon (ketik sini deh)
cerita pasal mat jepun ni makan udon.
ahhh...lu tengok sendiri.
kat mana? lu carik sendiri.

apa pandangan aku :
1- teksi diorang ada lcd
2- tilam kat jepon tak laku sangat
3- driver teksi dah macam pilot.
4- driver teksi kurus, teksi bandor, kota, batu, masai semua boroi.
5- driver teksi pakai glove, macam bas intrakota KL, (dulu la)
6- driver teksi pakai stokin, boleh pitam kalau driver teksi sini tengok.
7- toyota crown kot. rare. pakcik felda je ni.
8- cerita tu sponsor dari nissan kot. awek tu pakai 6 impulse pelbagai kaler.
9- fur jacket memang in la. tapi untuk cuaca jepun.
10- apasal kolam air empat segi.
12- chimney are for udon shop. stall. maker.
13- pintu tak kunci, err...pintu kaca. bukak dan bagi salam. salam jepun laa...
14- ikat kepala tu sepesen untuk kerja berat. itu tradisi ke?
15- semua pemandu nissan gtr adalah wajip kena drift.
16- kenapa chopstik pakai buang atau bawak sendiri dari rumah???
17- itu tanah lot atau tanah haram.
18- jepon mati tanam ke bakar? depan dbp tu kubur jepon kan.
19- budak budak taska jepon makan dalam kelas ke?
20- kenapa cerita jepon kena selit anime sikit?
21- jepon tak tau guna hon ke?
22- cuaca diorang memang tenang ke? ke teknik shooting?
23- makan udon ni best sangat ke?
24- apa makanan ruji jepon? bukan ryuji asada.
25- betol ke pisau/parang besar macam tu, saing kertas A3.

huuih...banyak la persoalan yang timbul.
apa apa pon anak aku tengok macam paham je..
tegak pulak tengok tak mengamok nak tengok cd upin ipin.
(aku calarkan cd upin ipin dia, biar dia tak nak tengok sebab hang)
oke..bye..eh kena bye ke...
tak payah.

back online/ reporting!

back on keyboard.
started the day with chilly breeze day.
gerimis sejak semalam.
banyak point ni.
aku aku submit report dulu.
(ini post buang masa)

Thursday, December 4, 2008

berbual karat. : 20081007

dia: batang buruk ada la...nk?
aku: leceh la batang....
aku: aku carik yang berunsur strawberi atau beri biru..
dia: oooo...
dia: ada..
dia: sy ada lemang strawberi dgn rendang blueberi
dia: tp dh diharamkan kerana mengandungi kadar melamin yg tggi
aku: rendang blewbiri tu simpan sikit....
aku: toh lah melamin...
aku: alat kelamin
dia: tdk sesuai utk bayi
dia: :D
aku: sesuai untuk babi..
aku: hehehe
dia: jaga bahasa...
aku: <:-P
dia: sy ni panas baran
aku: felcra kat mana ye....
aku: jalan semarak ek..
aku: hahahaha
aku: :))
aku: kau tak gi makan tghari ke...
dia: ayat provokasi tu..
dia: kejap lg...
dia: mkn awal...
dia: sambil setlekan pelbagai urusan
aku: kau rehat berapa kali sehari?
dia: ari ni sy keje 3 org...
dia: lain cuti...
dia: rehat setiap awal jam
aku: kau rehat berapa jam sekali?
aku: hahahaha
dia: kul 9 break
dia: kul 10 rehat
aku: provok..
aku: provok..
dia: kul 11 break
dia: kul 12 rehat
dia: kul 1 lunch
aku: aku dulu pon keje gomen gak...
aku: setahun setengah..
dia: kita ikut flow
aku: sak serap jawatan tetap macam takde je...teros aku blah..
dia: kenapa ko cabut...
dia: tk seswai dgn selera kah?
aku: bukan gaji aku keci,....
aku: kerani...
dia: hmmm...
dia: patutnya sabar
dia: cuepac sdg usaha nk permenentkan marker
aku: j17 kot...kalau tak salah..
dia: eh.. permenentkan staf
aku: jabatan perdana menteri
aku: kehakiman dan undang undang..
dia: wah... slalu la jumpa paklah...
dia: paklah tu ok ke?
dia: oooo...
dia: skrg jabatan tu tkde mentri...
dia: dh berenti...
aku: kau apply la...
aku: lantikan teros..
dia: boikot ISA
aku: awas anda diperhatikan..
aku: cc anda sedang menjeling..
dia: post mentri tu ke?
dia: :-SS
aku: ye la...
dia: ekceli... sy pun blm permenent
aku: haa....
aku: blm permenen...
aku: kau kwsp dah keluar ke belom..
dia: renew contract dh dkt 4 thn
dia: tp ada ura2 felcra permenentkan staf dlm masa terdkt
dia: blm...
aku: maknanya kau sama macam aku dulu la ek..
dia: skim tetap kt sini tkde pencen
aku: kau kerani la ek..
dia: permenent... tp tkde skim pencen
dia: aku gred E3/E2
dia: exec
aku: ooo...macam kereta perdana lak..
aku: ada pasar tani kat situ..
dia: * (br tau gred sbb td br update org chart)
dia: kt sini ada pasar mlm
aku: bini kau kerje ke am...
dia: yup...
aku: kau kerjekan bini kau ke am?
aku: kerja apa?
aku: cikgu ek..
dia: keje IJN...
dia: sejak kita2 study lg...
dia: skrg dia mentor nurse...
aku: aik..satu utm la..
aku: apsal aku tak tau..
aku: mentor nurse tu apa? sister ke?
dia: uik...
dia: sedikit salah paham...
dia: time kita2 study... dia dh start keje nurse
dia: bkn sma2 study kt utm
aku: oooooooooo...........taip la terang terang...
dia: nurse mentor tu ketua nurse...
dia: tp tk smpi taham sister
dia: tahap
aku: orag negeri sembilan juga?
dia: satu daerah.. lain kg
aku: ooo....
aku: kau anak sapa jaga?
aku: jiran ke taska?
dia: aku ada bibik
aku: peh....
dia: #-o
aku: gila la...
aku: kau dah kaya la am...
aku: kau ni memand hedat la..
aku: kau ni memand hebat la..
aku: paling hebat dalam sentol..
dia: tk kaya sesgt la...
aku: paling hebat dalam felcra.....
dia: ko bygkan...
aku: paling hebat dalam wangsa maju.......
dia: anta nursey... anak sorg 250-300
aku: paling hebat dalam setapak.......
dia: anak 2 org plg kurang 450-500
dia: aku amik bibik bln2 400
aku: paling hebat dalam area keramati......
dia: :">
aku: tapi kan awal kene bayor rm2000 tu kan..
aku: pada ajen
aku: pada ejen
aku: pada ejen kambing
dia: rm3000
dia: tu agen...
aku: kau pakai yg illigal ke?
dia: klu agensi rm5000
dia: legal maa...
aku: gila ah.....rm5000000
dia: urusan imigresen aku kena setle sendri
aku: gila ah.....rm5000
aku: pakai orang dalam ke?
dia: :D
aku: pakai seluar dalam ke?
dia: tkde...
dia: ikut proper procedure
dia: cuma aku je jarang pakai seluar dlm...
aku: :D:o)=P~
aku: eh..aku nak makan kueh raya ...
dia: klu pakai pun seluar dlm jarang
aku: petang sambong..
dia: elok la tu...
aku: nak bayor duit kutu...
dia: klu layan kau... tk kuar lunch aku
aku: hahahah..
aku: bye..
aku: a/s/l
dia: bye
dia: 29/yes sure/long
**************************************************************
aku boring, report dah settle.
bukak mydokumen. ada benda ni.
kongsi untuk yang mengantuk...
(perbualan kambeng antara aku dan kawan aku)
enjoi sebelum lunch. vegan lunch.

30 sebab aku gerak ke batu pahat esok.

1- urusan kerja
2- kerja peribadi
3- settle kan hal kawan kawan.
4- settle kan hal bukan kawan kawan
5- harga minyak dah drop sikit
6- ada offer makan, tapi aku veg stand, hope for still
7- badan sihat. kelmarin sakit
8- dengar khabar tol dah kurang betul ke?
9- dah lama tak jalan jalan Batu Pahat
10- BP mall besar, kecik sikit midvalley
11- cekitout pellican
12- cekitout bakso tepi sungai, alamak.
13- wifey kirim otak otak punya filling.
14- bot tepi sungai tu macam kat vietnam.
15- traffic light macam sial, rapat rapat.
16- pantai minyak beku - tak pernah pergi.
17- banyak wak kang. mana aku faham. aku bukan jawa.
18- kalau ada metal javanese dance best. aku tak pernah tengok live.
19- trend wedding BP, air minum macam pasar malam. lebih 3 jenis. normal 5 jenis.
20- harap tak hujan atau panas sangat.
21- air kon kereta tak cukup power, kalau tengah hari baik tutup ekon.
22- jalan lebar.
23- tayar kereta oke la.
24- poket pon oke.
25- lama tak enjoi.
26- tapi bp berabuk sikit la.
27- boleh pedih mata.
28- boleh silau mata.
29- nak cuci mata - lu salah tempat.
30- lari dari tanggung jawab di rumah. hahaha.
31- anak aku ignorant, rebel, hati kering...ikut aku sangat.
32- bini aku positive, nanti dia besar dia ok la. sekarang baru 2 tahun.
33- johor bahru ada "tempered father anonymous" tak
34- "baharu" adalah perkataan sebenar, rumours. aku tak kompom.
nanti aku google.

Wednesday, December 3, 2008

kenapa banyak haters. yeah it among onanimus

aku tengok dalam MM punya comment post dah makin meleweh leweh.
maksud aku commenters ye.
aku pun ada komen. hehehe.
personnel attach pun ada.
apa sia, luorang.
tak boley handle truth kapa?
tak boleh give and take kapa?
lu tak boleh consume itu info,
lu panas hati, lu pangkah suda.
lu rilek dalam lu punya lobang.
kalau lu show off lu punya handal, tempered, jahat
then need MM word, aiiya, letih siak lu punya mindset.
moralis bak kata budak budak sekarang.
it is ok if your opinions totally contradictive with situation.
but in behave move (word).
aku baca kat blog sarah pun dia komen pasal isu yang sama.


perhatian : aku tak kenal MM.
tapi aku teruja bila first follower aku.
lagi teruja bila aku klik, dia ada satu blog yang dia follow.
hahahaha....
aku baca blog dia dari start sampai latest (or 80% post)
MM best. gerek sia.




aku mungkin salah orang...
sebab aku respect satu jack ni.
idea, style, mindset, show, sound.
tapi bila dia masuk gig tak nak bayar,
gua fedup. lu dah ada nama, tapi still nak masuk free.
ok gua let lu go. aku pakai tag organiser. only one tag.
front door neck chopper. kat lengan pun bole...
gelak siak lu masuk tarik kollar ada cop.
padahal gua yang cop semua orang.
tapi ini isu 2001 or 2002.
then again. i might be guessing wrong guy.
(update : gua salah orang. malu malu.)


macam nak delete la post ni...

30 sebab aku MC semalam

1- aku tak sihat fizikal
2- aku tak sihat mental (rohani)
3- dompet aku nipis
4- aku letih kerja
5- allupurinol aku habis
6- colchicine aku habis
7- malta aku habis
8- dah dua hari aku sebat kekacang, vegan sangat
9- dah dua hari aku sebat tauhu, vegan sangat
10- aku kurang senam
11- aku berat badan sangat, > 90kg (tinggi baru 5'6'')
12- banyak melompat kot.
13- selalu angkat benda heavy without proper lifting positioning
14- tidur dalam keadaan sejuk.
15- selimut aku berbentuk kekacang (ala sleeping beg) ada lubang kaki
16- dah lama aku tak sakit.
17- last bulan 9
18- aku start kena umur 21
19- aku dah kontrol makan since last 3 year
20- aku pernah merangkak keluar dari bilik air.
21- semalam MC tapi minimal pain
22- boleh lagi bawak kereta.
23- makan ubat aku boleh tidur lama sikit.
24- kurang rehat agaknya.
25- aku letih buat report kat opis
26- aku nak belek belek kemera baru beli ni.
27- tidor 6 jam sejak dari jam 10 pagi
28- terlajak zohor aku
29- petang ambik wife pon lambat
30- boleh claims MC, sebat aje.

Monday, December 1, 2008

30 sebab kenapa aku terlampau marah anak aku

1- takda
2- takda
3- takda
4- takda
5- takda
6- takda
7- takda
8- takda
9- takda
10- takda
11- takda
12- takda
13- takda
14- takda
15- takda
16- takda
17- takda
18- takda
19- takda
20- takda
21- takda
22- takda
23- takda
24- takda
25- takda
26- takda
27- takda
28- takda
29- takda
30- takda
serius takde. yang ada hanyalah kanak kanak bermain tanpa batas.
yaaa tanpa batas...
tak kanak kanak la kalau ada batasnya...

ada gambar dia kat site rahsia.

anakku nanti balik kita ngeteh jom.
maafkan abah.
birat lengan anak aku semalam kena tepuk.

deeply sorry : i should't said so.

aku : pergi mampos la kau.
anak aku : abah!
bini aku : awak ni dah kenapa?

abah minta maaf...
aku 30,
dia 2.
kenapa aku drifted pagi tadi.

emo pulak pagi ni kat tempat kerja.

nak angkat keluar dari kereta ke taska pun aku takde mood.
suruh dia pakai kasut.
tapi dia tetap jugak hulur tangan minta diangkat.
malang xxxx dapat abah bad temper.

Sunday, November 30, 2008

sapa nak tengok kraftwerk @ sg

sapa minat kraftwerk.
brader brader ni.
kat singapore.
more info : googling-ing your self.

maaf kraftwerk tak pandai zapin.
tiket mahal ni.
tapi tu ari motley crue turon, macam senyap. takda yang minat lagi kot.

info tertuju to MM: berani?

azam disember.

saya berazam untuk vegan...
hehehe...

Thursday, November 27, 2008

vegan becember

sapa nak joint vegan sebulan,
boleh kontak.
TQ.

30 sebab aku nak beli meja tulis/pc/reading

yeah report going smoothly, hahaha.
less sales + no forecast = easy report.

sebab aku nak beli meja kerja/pc/membaca

1- aku takde meja
2- sebelum ni aku selesa floor seat.
3- kaki aku tak kebas.
4- lantai tak sejuk sangat.
5- udara nyaman
6- dulu monitor pc crt 17 gajah
7- ada jap table
8- anak aku tak kacau
9- takde semut
10- tak buat kerja lama lama.
11- dah beli lcd 19 samsung, wide, dvid apa lagi tah.
12- rasa kesian lak monitor baru then floor seat.
13- ubah selera
14- nak buat kerja lama lama
15- nak keep tidy
16- looking forward home internet access
17- nampak pro ada meja
18- ada ruang yang sesuai.
19- ala ala zen konon.
20- senang nak setting clay arts
21- boleh beli table lamp ikea
22- boleh beli table ala ala mahjong
23- boleh main mahjong
24- boleh beli stool kayu ol skool
25- retro urban (mana aku tengok ayat ni)
26- boleh minom melo
27- boleh melukis atas meja.
28- boleh beli wacom tablet
29- boleh beli kipas dinding
30- duit ada lebih...bini ajak beli dough mixer, tapi aku taknak...hahaha
30- duit ada lebih...bini ajak beli mikel oven, tapi aku taknak...hahaha
30- duit ada lebih...bini ajak beli double boiler item, tapi aku taknak...hahaha
30- duit ada lebih...bini ajak beli kicen cabinet, tapi aku taknak...hahaha
30- duit ada lebih...bini ajak beli pan tefal, tapi aku taknak...hahaha

Tuesday, November 25, 2008

quantum wellness : kathy freston

sapa tau mana nak dapat lokali.
kalau pergi kedai buku boleh tolong surveykan?
atau belikan, jangan mahal sangat lah.
hehehe. nanti saya kaver balik with postage cost, and light drink

gosip liar : sue anna joe quit scene ke?

1- apa dah jadi?
2- dia dah quit scene blogging ke?
3- tekanan sangat ke?
4- sibuk sangat ke?
5- mak dia marah ke?
6- laki dia marah ke?
7- esemen dia banyak ke?
8- dia dapat warning letter dari kolej dia ke?
9- kena ISA ke?
10- dia dapat kerja kilang syif malam ke?
11- dia nak cuba merempit ke?
12- dia buat umrah ke?
13- mengandong kot?
14- lepak kat kelantan ke?
15- sakit perut makan budu ke?
16- dia mop dapur ke?
17- dia drivekan kereta pit pergi kerja ke?
18- pc dia terbakar ke?
19- kemera dia rosak ke?
20- dia pergi bali ke?
21- dia pergi finland ke?
22- dia buat part time chillis ke?
23- dia kena mood swing ke?
24- dia berubat kampung ke?
25- dia dapat nur ke?
26- dia nak konsentrate pada label ke?
27- dia belajar handle darkroom ke?
28- dia camping ke?
29- dia lepak tesko ke?
30- dia saja trick ni...

maybe dia nak sedikit ruang privasi.
lepak rumah belajar buat triffle pon oke anna.
have a nice rest with hubby...

Monday, November 24, 2008

30 sebab mata aku kabur libur tabur subur

1- 12 tahun tengok pc
2- 2 kaki jarak mata dengan screen
3- hampir 8 jam sehari depan pc
4- 5 hari seminggu
5- monitor 15 hp
6- crt bukan lcd
7- mungkin time muda banyak tengok po(r)n
8- kerja dekat kawasan berhabuk
9- selalu genyeh mata
10- selalu mata merah
11- bilik suram
12- ruang tamu suram
13- kurang makan sayur
14- kurang makan makanan berkhasiat
15- kawan kawan heavy sampoerna hijau
16- kurang tengok benda hijau
17- asik tengok benda flashy chromy reflecting
18- kurang mengaji quran hehehe
19- tak guna kan ubat titis mata
20- asap lori hitam
21- asap bas pon hitam
22- asap kereta putih busuk
23- tak beli rudy project dulu
24- air paip pon kotor sekarang
25- udara pon kotor sekarang
26- makanan pon kotor sekarang
27- cakap pon kotor sekarang eh sejak dulu
28- politik memang kotor
29- anjing kotor - ok best
30- darah kotor - metal seberang
31- kotor motor rotor gotong royong


sapa ada cataract

mata kabur!

mata aku kabur...
haruskah aku makan karrot.
kabur selepas 5 meter.
atau aku dah sepatutnya jadi kabur..
(sejak umur 18 dah depan komputer,
sekarang umur 30...)

Friday, November 21, 2008

forum gerek jack!!!

bukan jack lingam!
tapi forum mat rock dari mat rock ke mat rock!
ketik sini

aku suka site dari dari 1997 sampai 2005
sekarang dah mati,
dorang tak accept new kidd.
le belek lama lama punya post.
bley pecah bopley luorang.
memang rabak.
enjoy...

Thursday, November 20, 2008

macam sia.

report yang sambong menyambong.
ekoran dari kehebatan menyiapkan report sengan kadar segera.
aku menjadi mangsa kepada kehebatan sendiri.
aduh.

mencari john B!!!

sapa ada john b in transit lp.
boleh kontak saya beserta kotasi dalam RM.
dia telah berpindah. takda kontak nombor.
terima kaseh.

takde sebab bhg 10 : lapar (bulu hidung)

sekarang aku tengan lapar.
tengah hari tadi aku dah makan.
tapi masih lapar.
adakah akibat dari aku banyak online
dan stalking somebody blog.
blog ni boleh membakar kalori kita ke.
tapi yang biasa blog ni boleh menyebab kan kita
suka atau celaka. tapi blog juga kadang kadang
untuk bermuka muka.
walaupun tak letak gambar muka.
selain bermuka muka ada yang berhidung tinggi.
ataupun berhidung penyek.
tetapi awas. jangan sampai terkeluar sebarang
bulu hidung. agak sial rasanya kalau berbual
dengan orang yang bulu hidung terkeluar ni.
serba salah...
nak sound boleh, tapi cakap macam mana?
eh, bulu hidung kau terkeluar.
eh kau gi toilet jap, cek muka kau.
eh ada hingus, lu selekah sia.
eh gunting kau dah hilang ke.
eh lu nak dread ke bulu hidung tu.
eh lu dye bulu hidung ek.
eh sekarang musim bulu hidung keluar ke.
eh weapon baru ek.
eh tengah inn apa sekarang.
pehh siak lu punya taring.
trademark apa gini macam.
lu stylo jack.
lu ikot boy goerge eh.

Wednesday, November 19, 2008

30 sebab aku kata "mature came with burden, responsible and fact"

penerangan aku tentang ini

burden
1- ada masalah - lalui dan survive
2- bertanya - get more view and angle
3- berbual - santai make more comfortable to get the unexpected
4- berangan - boleh agak agak what happen next
5- todi - nothing happen, except dizzy
6- tido - nak tulis sebenar nya tadi
7- tadi - tido untuk clear kan cache minda
8- doa - kena saing usaha fizikal
9- fikir burden tu dari kerana apa
10- fikir kenapa you should handle it well

responsiblility
11- react to environment
12- co-exist - kau tak kan hidop sorang sorang
13- berat berat...

tapi tu la...mature bukan solely dari usia tapi dari pengalaman,
dan pemerhatian dan pengetahuan.

aku dah umor 30.
pengalaman tak banyak.
pemerhatian banyak,
pengetahuan boleh la...

semua dari kehidupan lampau penuh dengan onak dan duri...
(macam ayat alaf21 punya buku)

tapi boleh la guide aku untuk survival.

Tuesday, November 18, 2008

30 sebab aku rasa mungkin blog aku ni "sempoi"

kredit idea dari http://lovehatelifeangel.blogspot.com/2008/11/i-think-they-let-you-down-because-you.html

aku tak tau nak guna perfectly perkataan 'sempoi' jadi aku agak aje la ek...

1- masih tiada lagi gambar - easy loading
2- blog typeset standard - easy loading
3- pointing info - easy reading
4- bg kaler putih - easy reading
5- font kaler hitam - easy reading
6- font saiz standart - easy reading
7- belom ada iklan - easy loading
8- motif yang people related
9- motif yang people interest
10- motif yang ringkas
11- aku buat time kerja
12- aku buat time aku takde report nak buat
13- bila aku ada something to raise up
14- bila aku nak dapat kan more reader
15- tapi tak dapat ramai jugak
16- penting ke aku komunikate with reader
17- patut ke aku quote as unknown bloggers
18- sempoi tu bukan ayat mat kedah ke?
19- ke mat penang?
20- rojak boleh la...
21- nanti aku nak letak gambar jugak la.
22- ala ala su ana jo
23- tapi aku dapat gak members
24- lepas ni aku nak komen banyak banyak la..
25- tapi ada batasan umur tak.
26- blog lain banyak cerita happy happy je
27- aku banyak cerita tentang pemanduan di highway
28- nanti aku list kan blog yang aku stalk
29- tapi aku mungkin tak masukkan gambar muka aku...hehehe
30- tapi kalau kasut aku - mungkin satu semenanjung ni aku sorang je yang ada....
hahaha

Monday, November 17, 2008

30 sebab aku tak dapat gak pergi zoo

1- aku tak sihat
2- wife tak sihat
3- anak tak sihat
4- duit ok tapi tak memberangsangkan.
5- terlalu planning.
6- wife ajak jalan dekat dekat je.
7- anak ajak tengok lori lori je
8- anak aku tengok jet terbang atas rumah banyak sgt.
9- fighter jet singapore bukan malaysia.
10- tapi ekjos dia memang bising.
11- kalau budak tu memang jaga la dari tido.
12- sampai hari aku tak tau tu betol ke bunyik ekjos.
13- atau bunyi angin bergeser.
14- pilot jet tu tak bingit ke?
15- pilot tu ada bawak ipod ke?
16- kalau nak ter kencing macam mana?
17- airkon sejuk ke?
18- hanpon ada kaverage ke?
19- itu ari ada lalu dalam 10 bijik jet la.
20- ada hari merdeka ke?
21- test minyak bio ke?
22- baru tukar minyak hitam ke?
23- budak budak L sedang belajar ke?
24- berapa gaji diorang sebulan?
25- mesti save - baju gomen kasik
26- kasut gomen kasik
27- tapi boring drive jet sorang sorang.
28- drive jet tangan tak boleh keluar kan...tak selesa aku.
29- berapa bayar ansuran jet sebulan?
30- jet ada road/air tax ke?

sedikit runsing runcing kencing

aku ada minum malta, last week beli kat tesko,
beli 6 pack, aku kalau beli air karbonat aku beli 100- atau malta.
yang lain tu rasanya pelik la kalau aku beli.
aku minum dan minum dan minum, sehingga tin yang ke tiga,
air kencing aku kaler hijau, light green, macam kalau kau celut sayur sawi ke
kan air tu kaler hijau sikit - tulah kaler air kencing.
pada aku yang umor 30 ni, ini akan jadi kalau aku kena minuman
akar kayu dari kang mas kang mas je...tapi aku dari malta.
tin yang ke empat - nothing happen
tin yang kelima - air kencing aku bau berunsur toksin...
memang bau yang perit, macam pergi klinik kerajaan baru lepas kena mop lantai.
ini tanda yang baik - membuang samua toksin dalam badan aku.
ohh..aku juga memang dah ada penyakit...
hehehe...balik nak beli lagi 4 set of 6 pack. enjoy.
lantak abang la...kata bini aku.

Thursday, November 13, 2008

30 sebab aku nak pergi zoo esok atau lusa

1- aku nak tengok harimau
2- aku nak tengok singa
3- aku nak tengok gajah
4- aku nak tengok burung kasawari
5- aku nak tengok zirapah
6- aku nak tengok kura kura
7- aku nak tengok monyet
8- aku nak tengok harimau bintang
9- aku nak tengok kucing hutan
10- aku nak tengok ikan talapia
11- aku nak tengok rusa
12- aku nak tengok kancil
13- aku nak tengok beruk
14- aku nak tengok orang utan
15- aku nak tengok babi
16- aku nak tengok singa laut
17- aku nak tengok penguin
18- aku nak tengok jada pinket smith
19- aku nak bawak anak aku tengok binatang
20- kalau dia degil aku bagi kat buaya
21- aku nak dia kenal ular berbisa
22- aku nak dia bezakan ayam dengan lembu
23- bagi anak aku pegang kuda
24- bagi anak aku feed the hungary animal
25- dia asik tengok dalam tv je binatang
26- dia asik tengok lori je
27- dia asik tengok muka aku je
28- lagipon cuti sekolah
29- duit pon ada
30- enjoy dah bekeluarga la...

kalau bujang pergi tengok wayang la...

Wednesday, November 12, 2008

takde sebab bhg 9 : hujan

lebat hujan, maksima turon.
nasib baik tak banjir.

Tuesday, November 11, 2008

30 sebab aku nak tukar kerja

1- aku dah boring sangat
2- aku dah rasa tak berbaloi dengan gaji
3- aku rasa semua job aku tak membina minda
4- aku rasa aku banyak buat report salah lately
5- aku banyak berangan lately
6- semua report aku rasa macam menyusahkan aku
7- aku rasa semua report aku tak dibaca
8- report aku just untuk filling sahaja
9- report aku tiada untuk statistik pon
10- not even for market forecast
11- not even market study
12- my report not worthty even single cent
13- i do make mistake by means and not been caught
14- i just tolls for the ske of ISO thing
15- my voice not been heard
16- my availability are not in discused
17- my report are just copy paste
18- more into copywriter
19- do i office men?
20- do i be orderlymen?
21- every day is boring day.
22- quiters? i do have kid to feed.
23- bill and bill?
24- future planning...
25- move me up
26- tell me something to do.
27- suggest me something.
28- provoke me something.
29- wake me up.
30- react to corelation...help me

Monday, November 10, 2008

takde sebab bhg 8 : aku demam

arghh...
demam dari hari jumaat.
aku kalah dengan demam
hingus jelly green...

Thursday, November 6, 2008

aku gelabah bhg 1

kompeni aku ni macam dah nak tertido je..
apa alternatif aku...

aduh...
saranan.....

takde sebab bhg 7 : obama menang

apa patut saya lakukan...
gembira?
suka?
melompat?
order cupkek?
order baju gambar obama?
design grafik bagus?
minum vodka?
beli panadol?
bawak kereta laju laju?
bebual sama kawan kawan?
nama kan anak aku obama?
give food to orphanage?
setup campaign booth?
buat banner besar?
bbq?
pergi jasko?
pergi tesko?
order online trussardi?
order online citizen fish LP?
melawat favela brazil?
sniffing glue?
beli dvd porn?
mural kan dinding muka obama?
beli kasut 510 s1?
beli hooded 666?
beli vestax straigh arms?
adakan marhaban?
buat ceramah?


rasa nya takde...
rilek sudah...
on tv siaran batam...dandut mas...

Tuesday, November 4, 2008

30 sebab kenapa aku kena kerja keras

1- aku dah umor 30, yaaa bukan 20han
2- aku dah kawen jek, yaaa bukan bujang
3- aku ada anak mat, yaaa anak betul bukan anak kucing
4- anak aku kuat makan jek, serius kuat makan tapi sememeh
5- aku nak beli barang dapur - aku abah jek, kena la beli barang
6- barang dapur mahal sekarang, tak sesuai dengan value
7- aku ....... macam macam...
ok lah sekarang jugak aku kerja kuat.

Monday, November 3, 2008

30 kesyukuran ; konsep dari hanis zalikha

aku bersyukur i was born perfekt
aku bersyukur di ajari secukupnya
aku bersyukur aku dirotan, tempeleng, talipinggang - yes it drove me
aku bersyukur aku masih hidup
aku bersyukur mak abah aku masih hidup
aku bersyukur mak bapak mertua masih hidup
aku bersyukur adik beradik masih hidup
aku bersyukur isteri masih hidup
aku bersyukur anak anak masih hidup
aku bersyukur aku ada rumah sendree
aku bersyukur aku ada kereta kecik sendree
aku bersyukur aku ada kerja
aku bersyukur ada beras di dapor
aku bersyukur peti ais ada barang didalamnya
aku bersyukur ada periuk nasik memudah kehidupan
aku bersyukur ada cerek letrik memudah kehidupan
aku bersyukur ada mesen basuh memudah kehidupan
aku bersyukur ada elektrik memudah kehidupan
aku bersyukur ada bekalan air memudah kehidupan
aku bersyukur ada telefon memudah kehidupan
aku bersyukur ada internet memudah kehidupan
aku bersyukur ada highway memudah kehidupan
aku bersyukur ada kedai runcit memudah kehidupan
aku bersyukur ada pasar malam memudah kehidupan
aku bersyukur ada kuali "hebat" memudah kehidupan
aku bersyukur ada makanan sejukbeku memudah kehidupan
aku bersyukur ada buku menambah ilmuan
aku bersyukur ada kasut bata memudah kehidupan
aku bersyukur ada kemera memudah kehidupan
aku bersyukur ada komputer memudah kehidupan
aku bersyukur ada seluar sean john memudah kehidupan
aku bersyukur ada skinwear memudah kehidupan
aku bersyukur ada dada supreme memudah kehidupan
aku bersyukur ada krizia memudah kehidupan
aku bersyukur ada vakuum memudah kehidupan
aku bersyukur ada turntable memudah kehidupan
aku bersyukur ada amp sansui memudah kehidupan
aku bersyukur ada buku tamar jalis mengisi masa
aku bersyukur ada cream mengisi jiwa hip
aku bersyukur ada roti kopi mengisi lapar
aku bersyukur muka tiada berjerawat
aku bersyukur bulu hidung pendek
aku bersyukur tidak bermisai
aku bersyukur berjanggot kambeng
aku bersyukur tak makan anjing
aku bersyukur rumah aku dua tingkat
aku bersyukur jiran tak menyibuk
aku bersyukur serai menjadi
aku bersyukur pandan menjadi
aku bersyukur cabai menjadi
aku bersyukur ada petai, kerdas, jering dan budu
alhamdulillah
alhamdulillah
alhamdullilah
syukur pada mu ya-Allah...

thank hanis for remind us about what we already got,
and forgotten co-existence around us.

30 sebab kenapa internet became effective medium of marketing.

1- cupcakes online gaining popularity
2- cookies online gaining popularity
3- choc-ism online joint the club
4- customized shirt (design)
5- customized shoes
6- wider target audience
7- buyer postage bearable
8- home working mom
9- part timers
10- hobbyist
11- yeah more money
12-



eh...aku pon nak participate ah...
suggest anystuff can i do sold.

aku pon nak jual cupcakes jugak la...
sama chockies, sama cookies...hehehe...

Sunday, November 2, 2008

takde sebab bhg 6

badan letih; mata letih; kaki letih.

Thursday, October 30, 2008

takde sebab bhg 5

tadi malam tengok "style star"
angelina jolie mat...
bukan sebarang joli.
gila siak, compilation grammy/red carpet dress.
stim abesss.

nasib baik bukan lahir area merlimau,
kalau tak ingat dah dapat "tan sri angie"

kalau lahir sini umie aida nak letak mana?
apa la...
pesanan untuk umie aida :
1- sila jaga berat badan dan penampilan.
2- ambil lagi anak angkat
3- two piece leather please

Wednesday, October 29, 2008

takde sebab bhg 4

paper ni ari ada cerita pasal kes ragut kat dataran tu,
and one good samaritan loss, in in chasing drama.

apa yang saya katakan;
do i dare to do the same!!!
helping each other in pulse mode,
to a complete stranger,
that the spirit.

me still in aware mode.

teringat sekitar 2001, somebody approach me,
saying he wanted some money to get back to kelantan,
buakan mat pau atau orang jahat (attire wise)
jumpa pun time interview kat bangunan mara tepi sogo,
dompet dia kena curik.

aku pun dalam keadaan mode total sedar.
aku offer dia apa yang ada dalam dompet,
dia terkejut, aku reda, dia lebih memerlukan.
aku total ada rm50.
dia cakap terpulang pada aku nak kasik pinjam berapa.
aku tanya tiket balik kelantan sama dia dah makan ke belum.
aku pun kasik rm30 (kot?)
serta alamat aku kalau dia nak pulangkan...

next 2 week i get poslaju and wome money inside.
yup i get back my money...

naif sangat ke time tu...
tak...tapi atas kesedaran yang dia lebih memerlukan...

hari ni.....mmmm...berat aku nak pikir...
boleh pitam....

30 sebab barang dalam almari makin berlambak

1- perut makin matang...extra baggage
2- bahu makin ... berotot mungkin
3- stokin mudah koyak, sukar dibuang
4- spender - memorabilia
5- belt - sesuai mengikut tumbesaran seluar
6- side pocket - lama tak pergi outdoor
7- army trouser - gig malas
8- baju hitam - panas la, hati tak kering
9- baju merah - lesser communist idea
10- kain pelikat - mmm...orang bagi/parent
11- long sleeve - emo
12- collar tee - company logo
13- beg - unused pun ada
14- toto pon letak dalam ni ke
15- baju kurung gantung area lain bole?
16- guest towel tu boleh la..
17- guest blanket
18- ubat gegat???
19- seluar bunga bunga - dah habis musim
20- seluar spandex - pecah perut gelak
21- singlet - ok la...

Tuesday, October 28, 2008

takde sebab bhg 3

pagi pergi klinik kanak kanak,
my kiddies slightly not well.
ada satu anak cina, around 3 y/o.
bual sama dia punya maid.

kiddies : mali main sini. (pointing at weight scale)
maid : mari naik, kasik tau berat.
kiddies : waa, sangat berat
maid : suda rosak ni, tak mau naik jarum.
kiddies : bole la. awak kasik naik.
maid : tak bole, saya sudah besar.
kiddies : tak apa, boleh punya.
maid : haa...saya sudah naik
kiddies : eyy. kasik bukak kasut dulu.
maid : sorry, saya lupa.

mummy kiddies : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
(mungkin maksudnya : nombor dah naik, jom jumpa dokter)
kiddies : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
(mungkin maksudnya : jom)


apa yang saya cuba sampaikan kita bolah ajar anak berbual pelbagai bahasa.
mungkin tricknya hampir sama...
ibu berbahasa melayu dan
bapa berbahasa selain melayu.

jom cuba. act now.

30 sebab kenapa aku kata movement still the king!!!

yeaa...movement kl...dan sekarang parking lot...

1- dance floor; real dance floor
2- cube staging; participate
3- less dark
4- side laser not front
5- design by ? blackie? still rumor
6- goldie was here (and mixing john b..hahaha ay caramba)
7- less tattoo groupie
8- no office attire
9- tube glass girl (sorry for sexism)
10- no fengtau
11- no hause
12- less trance
13- acid jungle
14- dnb
15- hard dance
16- ok for two step/garage
17- not for socialize
18- anak jepun tu main sini, nama tak ingat
19- ok la; spacebar pun main sini
20- factory - samseng sangat
21- backroom - nak romen ke?
22- backroom - tangga basement leceh la...
23- carbon - belom ada lagi (ok la excapism after movement torn down)
24- bangsar = mat motor
25- jalan p ramlee = commercialize
26- banyak anak melayu
27- minum sekole mabok sekampung
28- uptown jauh la..
29- banyak budak hameed cm la.
30- karim pun ada, ingatkan true cm aja

30 soalan tanpa sebab ~01

1: lokasi sekarang?
2: lokasi semalam?
3: buat apa di lokasi semalam?
4: dengan siapa di lokasi semalam?
5: "dengan siapa di lokasi semalam" ada blog?
6: apa nama blog "dengan siapa di lokasi semalam"?
7: dah berapa lama "dengan siapa di lokasi semalam" ada blog?
8: apa motif "dengan siapa di lokasi semalam" ada blog?
9: "dengan siapa di lokasi semalam" ada boy fren/girl fren?
10: "dengan siapa di lokasi semalam" pernah komplen pasal boy fren/girl fren?
11: "dengan siapa di lokasi semalam" pernah create topik pasal boy fren/girl fren di blog?
12: boy fren/girl fren "dengan siapa di lokasi semalam" tau yang "dengan siapa di lokasi semalam" ada blog?
13: boy fren/girl fren "dengan siapa di lokasi semalam" tau yang "dengan siapa di lokasi semalam" pernah create topik pasal boy fren/girl fren di blog?
14: apa reaksi boy fren/girl fren "dengan siapa di lokasi semalam" tau yang "dengan siapa di lokasi semalam" pernah create topik pasal boy fren/girl?
15: diorang suka bergaduh sebab benda kecik ke?
16: apsal awak suka menyibuk?
17: awak suka kalau orang tau pasal life awak?
18: how about your personnel interest, you like them know it all inside out?
19: even get it cought red handed?
20: so you will banned this bastard?
21: berapa lama nak banned dia?
22: cukop ke?
23: apa lagi yang awak tak puas hati?
24: takkan awak nak dia mati?
25: kalau dia mati awak puas ke?
26: puas macam orgasm?
27: so orgasm tu maksima puas la?
28: kecik nya dunia awak?
29: bukak mata as wide as digi coverage...
30: it so beutifool out there, so are willing to change? act now!!!

Monday, October 27, 2008

takde sebab bhg 2

boleh tak kalau eksiden berbual kat tepi jalan,
kalau boleh tepi la..
kalau tak boleh takpelah...

tapi apasal yang lain nak ambik port betul betul,
tengok dari jauh sudah,
perlahan kan kenderaan sampai 30kmj sudah,
jangan sampai orang belakang doakan -
"eh ada yang mati ke"
tak ke sial tu...
elok orang tu bumper jatuh je..
dah kena doa mati cepat..
aku nak pergi kerja pun jadi lambat..
lu memang sial la...
lu la...

30 sebab kenapa boring pergi jemputan kahwin

1- cuaca panas
2- angin bertiup pun panas
3- makanan panas
4- seat pun panas
5- khemah/kanopi panas
6- environment panas
7- berhabuk
8- air terlalu sejuk
9- basuh tangan leceh
10- kena salam keruk
11- takde port lepak
12- timing yang panjang
13- kecoh
14- berjalan laga bahu
15- ketiak basah
16- dahi berpeluh
17- baju basah
18- airkon takde
19- makanan pecah pecah
20- takde side junk
21- port redup takde
22- asap rokok selain surya
23- perang baju kurong
24- berbual kosong
25- bedak tebal
26- foundation cair
27- head aksesori ol skool
28- banyak kemera
29- banyak flash
30- hanpon fotographer, no thank

Thursday, October 23, 2008

Wednesday, October 22, 2008

30 sebab rumah aku menarik perhatian

1- staple gun usb
2- black finish wall
3- lampu rumah ayam
4- tikar vinyl
5- melamine ware
6- pokok cabai
7- pokok serai

30 sebab kenapa aku bawak kereta laju

1- dah lambat
2- nak sampai cepat
3- nak makan
4- nak survey kawasan
5- nak kencing
6- tertekan pedal minyak
7- ikut orang depan
8- orang belakang tonjol
9- orang kanan laju
10- takde orang depan belakang
11- mengantok
12- memandu sambil berbual
13- ada cerita best
14- jalan sunyi
15- tangan keluar tingkap
16- angin panas
17- matahari tak silau
18- ada kereta polis
19- minyak penuh
20- ketiak basah
21- seluar pendek
22- ejos perlahan
23- kereta menten
24- radio mengarut
25- isteri suruh laju
26- isteri tidur
27- anak tidur
28- aku nak tertidur
29- teringat bruce willis
30- tayar bunga cantik

30 sebab kenapa aku nak naik basikal

1- commencal maxmax
2- commencal maxmax superteam
3- commencal supreme DH
4- kona stab supreme 4.0
5- scott gambler 4.0
6- blkmrkt mob squad
7- 661 body armour
8- 510 shoes
9- dirt
10- shaun palmer

30 sebab kenapa aku gemuk dan masih

1- beras LPN (rebranding BERNAS)
2- ais kepal/bebola sirap (last seen 1989)
3- karipap pusing
4- pau kaya
5- popia basah
6- mee rebus kerang
7- rojak mastan
8- nasi lemak stesen tapah
9- nasi lemak mandak
10- kerang rebos
11- sop ayam kampong
12- pucuk ubi goreng
13- ikan wadi
14- ikan puteh bakar
15- ikan lampam bakar
16- pucuk geti
17- laksa
18- roti kosong kuah dal
19- lala sambal
20- sop babat
21- kambing bakar
22- asam pedas ikan kembong
23- meatballs
24- daging bakar
25- jering raw
26- petai jeruk
27- kerdas raw
28- ulam king
29- terong rembang
30- terong sambal

30 sebab orang tekejut bila masuk bilik aku

1- kecil
2- panas
3- gelap
4- ada lampu polis (wife kata - lampu bulat ada rounded concentrator)
5- windows grill on wall
6- curtain ala army trouser
7- crash box
8- big empty coins box
9- naked mannequins with head scarf (don't imagine more)
10- fully loaded rack - floor to ceiling
11- big old skool monitor
12- unused 3 placement sink
13- 4 same type jar set (wed gift)
14- 5 same type electric kettle (wed gift)
15- 1 electric oven (gores dan menang dan kena tipu)
16- over 100 pcs original server DVD installation guide
17- solomon inline - i m fat these day
18- over 30 paper bags
19- over 10 jap press cookies box
20- snowboarding mag
21- surfboarding mag
22- milk mag
23- cream mag
24- diy notice board
25- pro drill
26- 6 toyogo box fully with book
27- plasticine - 4 box / miniature arts
28- 7 roll of paper backdrop
29- diy air suction collector
30- no pc table

Monday, October 20, 2008

takde sebab

macam sakit belakang@tulang belakang je.
atau postur duduk yang salah
atau postur mengambil barang yang salah
atau cara tidur yang salah
...

30 sebab entah la..

ini hari suram...
muram
karam
param
laram
haram
seram
peram
jeram
geram
koram
jiram
piram
tiram
biram
ciram
siram
ziram
goram
poram
doram
woram
caram
ram ram pisang
pisang masak layu,
jalan masuk kubang
disambar ikan yu.

Thursday, October 16, 2008

30 sebab kenapa aku patut cuti esuk

1- rilek rilek
2- beraya
3- kemas bilik aku
4- kemas rumah (tolong wifey)
5- kemas depan rumah (arts stuff aku)
6- setup working table aku
7- cuci kereta
8- cuci tayar kereta
9- vakum kereta
10- settlekan duit syiling aku yang berterabur
11- masukkan dalam tabung biggie aku
12- settlekan lampu dimmer aku
13- settlekan dapur
14- settlekan macaroni sama spiral aku
15- abiskan makan egg tofu
16- abiskan makan yong tau fu
17- beli tau fu fa
18- bukak akaun pintar (bank bukak ke)
19- susun store
20- wifey request rack / thinker only
21- splitt bajet
22- pergi pantai
23- shoot gambar raya family aku
24- family hall kasik klear
25- potong rumput
26- potong rambot
27- carik tanah untuk pasu
28- tanam pokok makan
29- senaman (konon)
30- bawak family enjoy

Wednesday, October 15, 2008

30 sebab aku kerja jugak hari ni walaupun masih demam

1- annual leave tinggal sikit
2- nak buat apa kat rumah
3- jumpa kawan
4- boleh online
5- banyak kerja - ye ke?
6- hantar bini
7- senang makan
8- boleh update blog
9- boleh berbual sama kawan
10- boleh baca tukartiub
11- boleh baca blog MM
12- boleh baca blog bududanbelacan
13- tengok gambar kat flickr
14- tengok result toto
15- baca email kompani
16- nak submit weekly report
17- nak tengok apa orang buat
18- boleh bawak kereta
19- minyak dah turon harga sikit
20- nak panaskan enjen kereta
21- nak minum air kat kantin
22- tandas kat sini best
23- berbual pasal sek sama kawan
24- boleh merungut pasal MLM
25- rumah takde astro
26- rumah komputer skrin meletop letop
27- rumah sunyi
28- pagi dah mandi
29- tak gosok gigi
30- isteri dah iron baju

30 sebab kenapa aku demam semalam

1- kerja kuat...hahaha
2- kena hujan
3- air-con sejuk.
4- badan letih
5- kurang senam
6- banyak tido
7- kurang vitamin x
8- kurang makan ikan kod
9- kurang makan sayur
10- minum banyak air sejuk
12- minum air berkarbon
13- jangkit dari anak no1
14- jangkit dari anak no2
15- letih jaga anak no1
16- letih jaga anak no2
17- banyak maki orang time drive
18- banyak maki jiran jiran
19- banyak maki pemimpin politik haluan kanan
20- berhati busuk
21- berjiwa kotor
22- lama tak makan budu
23- lama tak makan masakan isteri
24- tak tengok muka ibu sangat time raya
25- sembayang ala kadar
26- biarkan inline skate berabok
27- banyak tengok anak endon
28- banyak berangan kaya
29- banyak tengok elen degeneres
30- tak merokok

Tuesday, October 14, 2008

30 sebab aku makan kuih raya kat tempat kerje

1- bawak pagi tadi
2- kat rumah tak makan
3- kat rumah nanti kena sapu lantai
4- kat rumah nanti kena cuci pinggan
5- kat rumah nanti kena buat air minum
6- kat rumah nanti kena tengok tivi
7- kat rumah nanti kena kusyen, kotor
8- kat rumah nanti kena remote berminyak, comot
9- kat rumah kena ajak kawan kawan
10- kat rumah nanti anak kacau
11- kat rumah nanti isteri kacau
12- kat rumah nanti kucing/binatang kacau
13- kat rumah takot termakan banyak
14- tempat kerja banyak kawan
15- boleh tukar sama kawan
16- boleh berlagak sama kawan
17- boleh show off bekas sama kawan
18- boleh makan sambil mengumpat
19- boleh makan sambil buat kotor
20- boleh makan sambil gelak gelak
21- boleh promote untuk tahun depan
22- boleh nampak cool bila ada kuih raya
23- boleh sendeng awek awek
24- boleh jimat belanja
25- boleh tambah belanja kalau ada orang order
26- boleh tambah kawan
27- boleh tambah lawan kalau ada yang perlekehkan
28- boleh trade kuih lain
29- boleh berbual kosong
30- boleh surfing sambil makan

Monday, October 13, 2008

30 sebab kenapa aku tak boleh jadi menteri

1- bruce willis dapat dato
2- samuel l jackson dapat dato
3- david letterman dapat dato
4- jerry springer dapat dato
5- oprah dapat dato
6- sharon osbourne dapat dato
7- whitney houston dapat dato
8- jennifer love hewitt dapat dato
9- chuck norris dapat tugu
10- chuck taylor dapat geran tanah
11- hillary duff dapat dato
12- goldie dapat dato
13- tlc dapat dato
14- run dmc dapat dato
15- obama dapat dato
16- david blaine dapat dato
17- mindfreak kena jel tanpa beladiri
18- angelina jolie dapat pr status + geran tanah di mukim paloh
19- baby rina dapat status diva
20- lori tanah pakai rim 13
21- lori kontena pakai rim 15
22- mpv tak pakai lampu // jalan siang sahaja
23- motorsikal ada limit halaju = 30kmj
24- sekolah rendah/menengah start 10 pagi ~ 4 petang
25- junk food only for koi pond
26- tiada lesen penjaja kecil
27- tiada kontraktor klass klass - classism
28- cuti khamis sama jumaat
29- rm800 per baby per month belows 2 y allowance
30- rm2800 per unemployment mother

30 sebab kenapa aku buat blog

1- orang lain ada
2- aku nak jugak
3- nak test jari menaip
4- nak cek bakat
5- nak reply blog orang
6- nak jadi blog hero
7- nak jadi blog stalker
8- nak jadi netters
9- nak nampak cool ?
10- suka politik
11- suka lawak
12- suka fiksen
13- suka provok
14- suka email
15- suka berbual sorang
16- suka merapik
17- nak lawan orang
18- nak kawan orang
19- nak carik orang
20- nak rejek orang
21-

Wednesday, October 8, 2008

ini hari mengantok sangat;

sebab;
1-kenyang makan
2-boring kerja
3-tido lewat
4-takde mood
5-suasana tak bes
6-cuaca nyaman
7-bunyik tenang
8-bos takde
9-seken bos takde
10-orang takde
11-takde sapa nak berbual
12-takde sapa datang berbual
13-surfing tak tahu kemana
14-net slow
15-pikir duit sangat
16-masalah kerja
17-masalah kereta
18-masalah keluarga
19-masalah peribadi
20-rambot panjang
21-gigi kuning
22-muka berjambang
23-mata merah
24-kuku kaki panjang
25-kuku tangan hitam
26-bulu hidong keluar
27-seluar ketat
28-sepender ketat
29-talipinggang ketat
30-baju ketat

Tuesday, October 7, 2008

kewujudan 30sebab

01-
02-
03-
04-
05-
06-
07-
08-
09-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-