Sunday, December 14, 2008

lagi dari siaran normal aku.

aku takde astro...
tak dapat tengok mawi kahwen...
hahaha...
tapi semalam aku tengok cerita Swing Girl.
siaran dari singapur...
saluran Arts Central...
rupanya filim ni rilis 2004.
menang banyak award pulak tu...
menjadi bualan anak jepon tahun 2004 di wilayah yamagata.
(aku agak aje)

seperti yang pertama minggu lepas.
ulasan aku ...
kalau kau ada point, kau boleh sambong...

1- memang betul la budak sekolah jepon pakai skirt gitu...
2- uniform macam kelasi pon ada, kelasi perempuan. (not sexism statement oke)
3- jap home kan > dining = living hall.
4- they dont invite people to sleep inn. go rental yourself.
5- budak sekolah dorang lagi liar dari zaman aku sekolah
6- budak sekolah macam senang buat part time kat conv store.
7- aku nak beli basikal yang sama la macam dorang...seken sini dalam rm150..oke ke?
8- dia punya junk yard macam segambut.
9- dress shinjuku tapi hati macam mat rock lestari/sofea/syj
10- first time aku tengok babi hutan terbang.

oooop...nak ejas server kejap...nanti aku update lagi.

11- part babi hutan terbang tu scene paling gila. dalam 3 minit of tragis.
12- aku rasa semua filem jepon memaparkan sikap mentaliti yang melampau.
13- ada diselit unsur unsur naruto. part awek lari macam sial.
14- sebelah pasaraya besar ada sawah padi. gila scene.
15- kart conv store - tester food akan teros beli...ye ke?
16- kat celah kampong ada kedai Yamaha jual instrumen mahal mahal.
17- dia punya sungai boleh buat port lepak lepak.
18- boleh baring atas rumput kat mana mana.
19- dia punya temple - sunyi semacam je.
20- filim ni takde mat drift.

2 comments:

ojamoja said...

aku suka gila cerita tuh. sebab the leading actress tuh my fav.wahaha.

Diloz said...

no 14 tu betul sangat lah.
first time aku tengok.naik bas celah-celah kampung,celah-celah sawah,tiba2 sampai kat mall yang sebesar mid valley.gila..