Thursday, December 18, 2008

KLMJ : putus kawan...

ini ari aku rilek sikit, tenang tenang aja...
cadang aku ni ari nak settle kan website aku, banyak tu aku kena buat.
target launching 2009. sikit hari lagi.
aku tak tau mana aku dapat motif ni, tapi klmj ni aku tau dari din akar.
dari zine dia. yang kena cek kdn tu...hahaha.

dulu aku ada sorang kawan. oke. dia perempuan, aku lelaki.
aku ada la kawan kawan lain. tapi ni nak cerita pasal dia sahaja.
yang lain tu aku tak kesah sangat. tak pon cerita lain kali.
duduk satu kampong. membesar sama. sekolah pon sama.
part sekolah menengah aku biasa lah berbual dengan dia.
tapi tak akrab la...sebab jantina mungkin.
dan faktor mentaliti kekampongan.
ditakdirkan kami masuk ke U yang sama.
dia dengan cara dia, aku dengan cara aku.
tapi oleh kerna orang kampong,
jadi status kawan tu jadi tinggi sikit kot.
dia boleh cerita pasal life dia, dan sedikit hal hal peribadi.
aku pon makin rapatlah.
tapi as a best friend. at that time la.
nak di jadikan cerita, aku masa tu dah dapat nur...jalan aku sendiri.
aku dan ada self esteem. keyakinan, arah tuju dan etika kehidupan.
time pass by.
end study, few day before convo.
aku terserempak dengan dia.
aku dah lama tak jumpa. sibuk dengan studi lah konon.
aku nak berbual.
aku dengan member aku, 2 lelaki.
dia dengan member dia, 2 perempuan.
bila aku tegor, dia balas.
tapi ada sekidit perasaan berbeza.
dia gelisah. muka cuak.
part paling sial.
aku ceritalah pasal nak bawak balik stuff ke kampong.
dia suddenly reverse dan reverse sambil tarik tangan kawan dia.
meninggal kan aku dalam keadaan sedang bercakap.
aku keliru. apa dah jadi.
member aku pon tak paham situasi nya.

time esok lusanya aku dapat tau dari kawan aku yang lain.
dia malu nak kawan dengan aku.
dan dia wish aku jangan tegor dia lagi.

aku tekejut. aku tak tanya lagi kawan aku tu (kawan dia jugak).
respect her decision, move onn.
tapi bila aku ingatkan balik.
penampilan dia berubah, aku still.
dia makin "in", aku still.
kat kampong pon gitu.
dia jemput kawan kawan personnely time dia kawen.
tapi aku dia skip,
sebab rumah member aku yang lain tu selang 4 pintu dari rumah aku.
dan ada yang kena lalu depan rumah aku.
dan aku ada dikampong masa tu.
hahaha...lantak kau la.
wish yu hepi.
dan aku tak rasa lost pon kawan aku. sebab dia not worth it.
klmj for today.


(post paling sial aku pernah publish)
aku rasa macam nak delete entry nih.

1 comment:

ainisz said...

die mcm matter je pd ko smpi ko bleh nk luah kn dlm blog...