Friday, February 20, 2009

random kondom!!! kenapa perlu berkira!!!

ini adalah dari susulan perbualan tandas antara aku
dan kawan kawan sial sekerja.

salah seorang dari mereka baru mendapat anak yang ke 4 atau 3 mungkin.
bagoslah hal tersebot. aku takde masalah.
baby pon oke dan ibunya pon oke.

masalah pada aku bila bapa tersebot ada menyebot
tentang kos kelahiran yang tinggi.
untuk menyenangkan proses meluat kau,
kos nya dekat 3ratos la.
hospital kerajaan besar tepi jasko tu.

aku rasa sungguh sial mamat nih.
bini bersalin kena kos 3ratos pon merungut.

aku ada sound : ala, 3ratos je bukannya ribu ribu.

dia sound balik : 3ratos pon duit jugak.

on and on....

oleh kerna blog ni aku punya suka nak tulis apa.
maka aku reply kat sini la...
hahaha...

kau dah kawen dah lama,
anak dah ada 2/3/4 orang,
kerja laki bini,
memang la bukan jawatan professional,
tapi aku rasa monthly income per haose ada dalam 3/4ribu la.
itu oke la, berdasarkan pola kehidupan semasa.
ada rumah nama sendiri, kereta nama sendiri.
eh aku tak nak pikir hal yang lain...

yang penting...
jangan la berkira sangat hal kewangan perbelanjaan wajib sebegini.
malu la kawan kawan dengar.
aku ada pikir nak bual aku ada kawan lain yang labour cost fetch 4/5 figure.
bini aku pon boleh sound Penawar ada pakej bersalin ard rm1800.
pakej jack. macam buat umrah.

tak tau lah dia samakan dengan kos bersalin di sultanah aminah kat jb tu.
yang macam wad askar dalam cerita tv perang perang tu.
devider pakai tirai je...
macam bersunat pon ada.

kalau kau perempuan,
kau boleh ke bersalin macam tu?
atas strecher ramai ramai dalam teather room tu.
terkangkang la kau ramai ramai.
nurse buat dek je.

eleh baru 3cm dah macam nak mati.
kangkang la dik, tak tau ke!!! main je tau.
ni hutan apa ni!!

antara ayat ayat penyerik aku pernah
dengar dari pengalaman orang lain.

oleh itu lu sebagai hasben tolong survey
pakej pakej menarik out there either
your wife pregnant or the kid still swimming.
or much more early, offer to your awek.
dont forget your pmr exam this year.


tapi lu boleh kasik ayat power kat mana mana awek lu berkenan...
lu sound :
"hai boleh berkenalan,
saya ada pakej bersalin kalau awak nak bersalin kan anak saya"

3 comments:

*Sarah is the One said...

aku macam suka lah this one

Elsa Soraya Othman said...

wahh kejam lah ending, sunggoh sarcastic.

azie darll said...

h.s.i ke?
ishhh smpi berhutan ehh
bpe bulan punye la tuh