Thursday, April 9, 2009

persoalan anak anak...

persoalan isu kekeluargaan.


motif kajian : mendidik anak kecil supaya berani tidor sorang.


tolong jawap dengan keadaan mentaliti semasa kau anak kecil.
atau ada anak kecil.


1- sejak bila kau tidor berasingan dari ibu dan bapa?
2- kau tidor bersama adik beradik yang lain?
3- kau tidor dalam keadaan gelap atau lampu malap atau lampu terang?
4- kau tidor pelok bantal?
5- kau tidor banyak bantal?
6- kau mudah tertidor (di katil sendiri) ketika kecil?
7- abah kau angkat (tidor depan tv) kau ketika kecil?
8- kau manja tak?
9- kau selalu berbual pasal hantu?
10- kau banyak baca buku tamar jalis?
11- rumah kau ada elektrik masa kau kecil?
12- kau selalu kencing atas tilam?
13- kau tidor pegang alat sulit?
14- kau tidor berselubung?
15- kau tidor on kipas?
16- kau tidor jam berapa?
17- kau kena bangun jam berapa?
18- berapa jarak usia adik beradik kau?
19- petang kau main lasak tak?
20- kau suka mengigau?
21- kau tidor cuci kaki ke?
22- kau pakai seluar tidor ke kain?
23- kau seorang yang mudah terjaga ke?
24- kau nak kencing malam, kau tahan ke teros pergi toilet?
25- kau tandas luar rumah ke indoor?
26- kau baca ayat quran ke sebelom tidor?
27- kau pakai kelambu ke?
28- kau duduk felda/kampong/perumahan/flat ghetto sri kelantan/damansara?
29- rumah jiran kau dekat ke?
30- ada orang mati kena bunoh ke area rumah kau?
31- nenek kau bomoh/bidan kampong/tukang urut ke?
32- atok kau guru silat ke?
33- mak bapak kau ada anak lepas kau?
kalau takde maknanya dorang dah serik dengan kau.
34- kau anak angkat/pungot/tiri ke?
35- kalau kau perempuan, kau baligh bila? hehehe.
36- kau bawak bala ke? balasundramurty kurrupaiah


kerjasama kau amat lah dihargai...


hasil dari kajian rambang ini akan
aku aplikasi kan untuk tujuan pemisahan
anak aku yang suka tidor bersama ni.
aku nak bersama pon susah. hehehe.

9 comments:

Lily Cartina said...

Sebab tadep keje and boring, so jawab ah soalan anda.
*grins*

1.10 taon
2.tidak
3.bergelap atau lampu malap. depends on mood.
4.yeap
5.tidak
6.yeap
7.abah meninggal mase 4 taon
8.yeap
9.slalu pastu takot tak memasal
10.buku org bersuamikan hantu raya. mcm sial. takkan bace.
11.ada
12.tidak
13.tidak
14.tidak
15.on
16.kurang 8 jam
17.6 pagi
18.4 tahun
19.suka
20.menurut orang sekeliling, tidak pernah pula mereka nampak atau dengar aku mengigau. so, tidak.
21.cuci sebab rase melekit
22.seluar
23.tidak
24.pergi toilet. kalau tahan confirm tak boleh tido.
25.indoor
26.baca
27.tidak
28.perumahan
29.dekat amat sbb rumah teres.
30.selame dok sini, tidak pernah.
31.nope
32.nope
33.ada.2 org.
34.nope
35.21/12/2002. date lawa sbb tu igt.heh
36.nope

casperakhimi said...

1.darjah 3
2.tak
3.gelap
4.ya
5.ya
6.ya
7.ya
8.ya
9.ya
10.ya sebab my abah beli semua
11.ya
12.tak
13.tak
14.ya
15.ya
16.11
17.11
18.dengan bawah aku,beza 9thn 6bulan,atas aku beza setahun 2 bulan
19.ya
20.menurut kata kakak aku,ya
21.mandi
22.seluar
23.ya
24.terus
25.indoor
26.depends,masa kecik tak.
27.tak
28.flat ghetto dulu
29.ya
30.tak
31.tak
32.tak.cikgu besar
33.ada,2org.jrk hampir 10thn.dah bosan ngan aku la tu.
34.anak kandung :)
35.erk! tingkatan satu
36.tak,aku bawak rezeki.contoh, ayah aku g mancing bawak aku je sebab katanya nanti dpt byk ikan.sejak aku masuk keje projek utk firm bos pun bertambah.

aku hargai kau juga.

hello there.nice blog :)

sweet.heart.breaker said...

gile panjang weh. jawap mana rajin jek

1-takde memori tidor dengan mereka.sejak kecil tidor dengan nenek(nenek 1 umah).so pindah jb,nenek xde,so tido sendiri.darjah 3.

2-mule mule dgn abang,pastu abang da baligh da gatal, tak.

3-terang benderang.gelap tak bleh tido.tp bile dok asrama kena tutop lmpu,skrg wajib gelap bru bleh tido.

4-peluk patrick.kalaw panas baling semua ke bawah.

5-kepala, kaki.kaki sorok bwh bantal ataw comforter berlipat.kaki kena tindih benda berat baru sedap.

6-ha ah.kuat berangan.

7-haah.pakaikan selimot sekali.selalu terselak.

8-manja tak tunjuk.mak kate takde sape manjakan, sendiri nak manja. *sedih*.

9-selal tak selalu sgtlah.tapi xdelah bile org cite antu nak tutop telinga,mata.

10-tak.tapi pena bace berbual dgn syaitan.berbual dgn jin.cite hantu kt mastika.

11-ade je.black out kadangkadang

12-sensitif nih.mase kecik penah la, tp tak selalu.tah,tak rase pun,tau2 pg2 da basah.bukannye tahan pun,memg tak seda.*pengakuan beranimati*

13-tengok pun tak

14-tak takut antu ikot semunyik dlm selimut.smpi skrg kot.

15-mesti lah.

16-10lebih macam tuh kot.*alahai rinfu plak zaman tido awal nih*

17-6.30

18-dgn atas 6 tahun, dgn bwh pon 6 tahun.

19-lasak.mak kate tu yg kencing mlm2, siang lasak sgt.

20-kalau penat gile baru ngigau.bukan ngigau ckp ke ape,tp mcm mengeluh.tp KUAT.

21-kadang bile terigt

22-mase tu pakai kain.skrg kirim slm kt kain hehe.

23-tak.tidur mati.

24-pergi,tapi ketuk bilik mak dulu sampai mak bngun baru gi toilet,make sure mak memandang ke toilet.

25-dlm je

26-kecik kecik tak.sekarang bile terigt hantu.

27-kelambu pun takde

28-tepi jalan skudai.depan kuil sblh giant.kg pasir.skrg pindah da.

29-takde jiran.umah dlm sekolah sebijik je.

30-tak tau.tp dudok dlm sekolah takot gak ahh.budak2 suke cite antu.

31-moyang belah mak dukun,nenek belah abah tukang urut.

32-tak,tukang kebun.

33-ade je tuh.

34-kecik kecik aku igtkan ye.tapi tak.

35-darjah 6 tiputipu.form 1 betul betul.

36-bala? entah.

tmbhn:ade lagi pasal anak sedare.tapi tak larat nak tulis sini.tulis kt blog sendiri je lah.kalaw perlu dtg tgk.

Pasihah said...

1. 8 tahun
2. ye
3. malap
4. ye
5. tak
6. ye
7. tak
8. sangat2
9. tak
10. ye
11. aku umur 12thn umah aku baru ada letrik
12. tak
13. tak
14. tak
15. tak
16. 9.30. ni wajib
17. 6.45. ni pun wajib
18. aku ngan kakak atas aku : 9 tahun n adik bawah aku : 8 tahun
19. sangat, walaupun aku pompuan
20. tak
21. tak
22. seluar
23. ye
24. pegi toilet
25. luar rumah
26. baca Al-Fatihah jer masa memula tido sorang
27. ye
28. kampung
29. dekat
30. takde
31. tak
32. tak
33. ada
34. tak
35. 12 tahun
36. tak

sekian, terima kasih

Roo said...

1 ; Darjah Satu.
2 ; Tak. Tak hingin.
3 ; Lampu terang.
4 ; Peluk, wajib.
5 ; Agak banyak, tamak haloba.
6 ; Kuat tertidur. Mana mana pun layan.
7 ; Tak. Biar je. Lantak kau lah.
8 ; Boleh tahan.
9 ; Tak. Penakot tahap dewa. Imaginasi kuat melampau lampau.
10 ; Siapa dia?
11 ; Ada.
12 ; Tak. Toilet ada.
13 ; Haram tak.
14 ; Selimut comfort, terbaikkk.
15 ; Ye. Kalau tak panas macam neraka.
16 ; 11, 12, 1?
17 ; 630pagi. Subuh.
18 ; 5 tahun, dan 16tahun
19 ; Tak, pemalas.
20 ; Aaah.
21 ; Selalunya tak.
22 ; Seluar tidur.
23 ; Terjaga sebab mimpi. Nak terjaga sebab orang kejut, harapan.
24 ; tahan kalau malas. rajin sikit pergi toilet.
25 ; Selamat indoor.
26 ; Jarang jarang
27 ; Kelambu pun takda.
28 ; perumahan kot
29 ; Dekat je. Sebelah.
30 ; Takde lagi.
31 ; Nenek dah meninggal tak semapat nak tanya. rasa nya tak kot.
32 ; Atok soldier boy.
33 ; Ada jeee. 2 ekor lagi.
34 ; anak angkat yang comel.
35 ; Hermmmmm
36 ; Tak. Aku tak bawak apa apa.

Soalan extreme panjang. rajin plak aku jawab.

Cg said...

letih la nak jawab

http://chronicgerillagallery.blogspot.com/

Weed and Bandages said...

rajin nya depa jawab..

sweet.heart.breaker said...

ha ah.konon nak jawab mane rajin je.tgk2 jawab sume. benda benda tak pyh pikir dalam2 ni memang laju je jwb, lagi lagi org tak pikir 2 kali mcm saya ni.huh....
cube suruh buat tutorial..baru soalan numb 1 da nak ngamuk kan...hehe

Ahli Jiwa said...

1- sejak bila kau tidor berasingan dari ibu dan bapa?

haa darjah 5.

2- kau tidor bersama adik beradik yang lain?

bersama kakak kerana sama jantina.

3- kau tidor dalam keadaan gelap atau lampu malap atau lampu terang?

ada lampu malap.

4- kau tidor pelok bantal?

peluk.

5- kau tidor banyak bantal?

bnyak.

6- kau mudah tertidor (di katil sendiri) ketika kecil?

depan tv. lama2 pandai masuk tidur sendiri.

7- abah kau angkat (tidor depan tv) kau ketika kecil?

ye betul tu.

8- kau manja tak?

manja sikit dengan abah sebab mama garang.

9- kau selalu berbual pasal hantu?

selalu, tapi takut.

10- kau banyak baca buku tamar jalis?

tidak pernah sekalipun.

11- rumah kau ada elektrik masa kau kecil?

ada.

12- kau selalu kencing atas tilam?

selalu, sampai la umur 11 tahun.

13- kau tidor pegang alat sulit?

kadang-kadang.

14- kau tidor berselubung?

tak jugak. panas.

15- kau tidor on kipas?

huish mesti. satu kewajipan.

16- kau tidor jam berapa?

jam 10.

17- kau kena bangun jam berapa?

jap 7.

18- berapa jarak usia adik beradik kau?

dlm 2-3 tahun.

19- petang kau main lasak tak?

lasak gila.

20- kau suka mengigau?

sering.

21- kau tidor cuci kaki ke?

mesti. abah suruh.

22- kau pakai seluar tidor ke kain?

seluar. kain nanti londeh.

23- kau seorang yang mudah terjaga ke?

tak. tidur mati.

24- kau nak kencing malam, kau tahan ke teros pergi toilet?

tahan, takut hantu.

25- kau tandas luar rumah ke indoor?

indoor. kalau kat kampung, outdoor.

26- kau baca ayat quran ke sebelom tidor?

masa kecil2 je baca.

27- kau pakai kelambu ke?

masa kecik dulu pakai sebab banyak nyamuk.

28- kau duduk felda/kampong/perumahan/flat ghetto sri kelantan/damansara?

bandor.

29- rumah jiran kau dekat ke?

dekat sgt.

30- ada orang mati kena bunoh ke area rumah kau?

kene bunuh tak de la, bunuh diri ada.

31- nenek kau bomoh/bidan kampong/tukang urut ke?

takdelah.

32- atok kau guru silat ke?

bukan juga.

33- mak bapak kau ada anak lepas kau?

tidak.

kalau takde maknanya dorang dah serik dengan kau.

yeke? rezeki la.

34- kau anak angkat/pungot/tiri ke?

tak. kandung.

35- kalau kau perempuan, kau baligh bila? hehehe.

13 tahun.

36- kau bawak bala ke?

takde pula.